Print deze pagina

 

Vaak is het wenselijk om een animatie transparant te maken, als je b.v. gebruik maakt van een gekleurde ondergrond bij een webpagina of een briefpapiertje, zul je het vaak storend vinden als een animatie op een wit (of anders gekleurd) vlak gemaakt is, niet alle animaties zijn makkelijk transparant te maken, als de gebruikte achtergrond veel kleuren bevat wordt het heel lastig, heeft een afbeelding één scherp afgetekende achtergrond dan is het meestal goed te doen.

We gebruiken weer hetzelfde plaatje als in deel 2.

Als je hem nog niet op jou pc hebt staan, sla dan deze animatie op in een folder, open nu de Animation Shop en open de afbeelding, ga naar Animation in het hoofdmenu en kies Animation Properties, selecteer het keuzerondje bij Transparent, op het volgende tabblad 'Comments' kan je vaak zien wie de maker van de animatie is, of als je zelf een animatie hebt gemaakt jou naam invullen.

Ga naar Edit in het hoofdmenu en Select All (of Ctrl A) 

Ga dan naar Animation en kies Replace Color

Replace color in; rondje in Selected frames
Replace; rondje in Old Color  (wijs met je muis de achtergrond kleur aan)
Tolerance; 20 is een goede waarde
Experimenteer er maar wat mee als er teveel of te weinig transparant wordt.
With; rondje in Transparent opacity

Klik OK en je zult zien dat de achtergrond zwart / wit geblokt is ten teken dat die nu transparant is,  als je het resultaat wilt zien klik dan op View Animation (de rood omrande knop van het plaatje hieronder)

Als je tevreden bent sla dan de afbeelding op en je bent klaar, viel best wel mee hé ? ;-)