Print deze pagina

 

Om plaats te maken voor een naam zal vaak de achtergrond of het 'doek' (canvas) vergroot moeten worden, we nemen daarvoor de afbeelding zoals gemaakt deel één.

Als we hier nu een naam onder willen zetten hebben we aan de onderkant wat extra ruimte nodig, klik rechts met de muis op de afbeelding en sla hem op op de pc (als hij daar nog niet is), open nu de Animation Shop en open de afbeelding.

Controleer eerst of de eigenschappen voor gelaagde files wel goed staan, ga  naar File en kies Preferences en General Program Preferences, het Layered Files tabblad moet er zo uitzien.

Ga dan naar Edit en kies voor Select All (of toets Ctrl A)

Ga naar File en kies Export Frames to Paint Shop Pro (of klik rechts op een afbeelding en kies voor Export Frames to Paint Shop Pro

Nu wordt PSP gestart en worden de afbeeldingen naar PSP geëxporteerd.

In PSP, ga naar Image en kies Canvas Size

 

We hebben ongeveer 40 mm extra nodig dus we vullen in; New width 196 en New Height 308, de beide keuzevakjes voor Center laten we leeg, bij top vullen we 0 in en Bottom 40 (de extra ruimte dus) left en right laten we op 0 klik op OK.

We zien nu dat in de eerste afbeelding extra ruimte is ontstaan, alleen heeft die nog geen kleur en is geblokt om aan te geven dat het nog een transparant gedeelte is.

We gaan dit dus wit invullen, eerst selecteren we het te vullen gedeelte met de Magic Wand van de Tool Palette

Kies in de Color Palette een witte kleur voor de linker muisknop:

Klik op het kleine zwarte pijltje (zwarte pijl) en daarna op het kwastsymbool (rode pijl), vervolgens op het (hier al witte) kleurvlakje Styles,  selecteer dan de witte kleur in de pallet, ga weer naar de Tool Palette en kies nu voor Flood Fill  

Ga vervolgens naar het te vullen vlak, klik daarop, toets Ctrl en D of ga naar Selections in de menubalk en kies Select None, we hebben nu het eerste plaatje met de juiste afmeting, herhaal nu de stappen om het tweede en eventueel derde plaatje ook te vergroten, daarna hebben we de afbeeldingen met de goede maat om er een naam aan toe te voegen.

Kopieer één van de afbeeldingen door er rechts op te klikken en te kiezen voor Copy en vervolgens nogmaals rechts te klikken naast de afbeeldingen en dan kiezen voor Paste As New Image, het kan zijn dat je muis nog het Flood Fill symbool heeft, dat los je op door even op de grote witte pijl van de Tool Palette te klikken.

Selecteer de Layer Palette uit de Standard Tool Palette

Klik in de Layer Palette rechts op Layer 1 en kies voor New Raster Layer, ga akkoord met de volgende waarden en klik OK

 Ga naar de Tool Palette en selecteer de A van de Text Entry

Ga nu naar de nieuwe afbeelding en klik met het kruis voor de tekst ongeveer op de plaats waar de tekst  moet komen, zoek een leuke lettersoort uit en maak de volgende instellingen

Let vooral op het kleine vakje Styles, ik heb hier bij stroke niets gezet, dat is de outline van de tekst en Fill, ja goed geraden de opvulling, je kan op die kleine zwarte pijltjes klikken en dat rondje met dat streepje er door geeft aan dat hij niet meedoet, klik je op het kwastje (Solid) dan kan je daarna links in het kleurvakje een vaste kleur selecteren.

Type nu de naam in, die kan je als de box er niet overheen staat al in het plaatje zien, dat is handig want dan kan je meteen aanpassingen doen in grootte of kleur, als het wat lijkt geef OK de tekst zal omlijnd en dus geselecteerd op de afbeelding staan, ga je er met de muis over dan veranderd de de cursor van het tekst kruisje in vier pijltjes dan kan je met de tekst gaan schuiven tot ie op de goede plek staat, als je rechts klikt staat ie vast, dit gaat een beetje tricky maar oefening baart kunst.

Nu klikken we even op de grote witte pijl van de Tool Palette om de cursor weer normaal te krijgen, klik nu op het brilletje van Layer 1 in de Layer Palette om alleen de tekst over te houden, klik rechts op de nieuwe afbeelding met de tekst en kies voor Copy Merged, klik nu rechts op de afbeelding van de animatie en kies voor Paste As New Layer, schrik niet, je ziet nu alleen nog een wit vlak met een naam, ga naar de Tool Palette en selecteer de Magic Wand

Klik op het grote witte vlak en toets Delete in op je toetsenbord (of kies Edit en Cut of Ctrl+X) hé hé gelukkig het engeltje is er nog en nu heeft ze ook nog een naam, sla deze afbeelding nu op met File Save As .... en bij opslaan als type selecteer je GIF, herhaal dit voor de andere afbeeldingen, en geef natuurlijk wel verschillende namen, sluit PSP en zeg overal nee op als gevraagd word om de wijzigingen te updaten en ook nee als gevraagd wordt of je de wijzigingen in de afbeelding wil bewaren.

Ga naar de Animation Shop, en sluit de animatie, zeg ook hier nee de vraag om de afbeelding te bewaren, nu kan je net als in het laatste stuk van de vorige handleiding met de Animation Wizard weer één animatie maken van de losse afbeeldingen en als alles goed gegaan is heb je deze animatie gemaakt.