Print deze pagina

   Free Bird Handleidingen 

Vaak is het nogal lastig om een briefpapier te maken met een scrollende achtergrond, ik geef hier een paar simpele manieren, kijk zelf maar wat je het handigst vindt.

Wat je nodig hebt is een klein scriptje wat je in de mail verwerkt, klinkt ingewikkeld maar dat valt erg mee, hier draait het allemaal om:

<DIV>&nbsp;</DIV>
<SCRIPT language=vbscript>
x=0
y=0
Sub Window_Onload()
Setinterval "scroll", 50
End Sub
Sub scroll()
x=x
y=y-1
document.body.style.backgroundposition=x&" "&y
End Sub
</SCRIPT>

Tik bovenstaande script exact in Kladblok of een andere tekst editor (in platte tekst zonder opmaak) in (of kopieer het bovenstaande script en plak het in Kladblok) en sla het daarna op als HTML, met extensie .htm (dus bv. scroll.htm) in de standaard Windows map voor briefpapier (NL);
C:\Program files\Common files\Microsoft Shared\Briefpapier\

Om je het intikken te besparen heb ik dit losse scroll script ook hier voor je beschikbaar als download, klik rechts op download en kies voor Doel opslaan als... en sla het op in; C:\Program files\Common files\Microsoft Shared\Briefpapier\

Je kan er nu op veel manieren gebruik van maken, misschien wel het meest simpel is deze; maak een nieuwe mail, en voeg daar een achtergrond aan toe, ga daarvoor naar Opmaak / Achtergrond / Afbeelding daarna blader je naar een geschikte afbeelding op je pc, nu de scroll truc; zet de cursor aan het eind van je mail, ga naar Invoegen en kies voor Tekst uit bestand, zet nu helemaal onderop het Bestandstype op HTML bestanden (*.htm *.html), blader naar de map waarin het scroll script zich bevindt (zie boven) en dubbel klik er op, dat is all !

Maar ik zie niets, hoor ik je denken ! dat klopt, om de scroll beweging te zien moet je de mail in de voorbeeld modus bekijken, dat doe je als volgt; ga naar Beeld en zet een vinkje bij bronbewerking, nu verschijnen er links beneden drie tabbladen, Bewerken, Bron en Voorbeeld, je snapt het al, klik op voorbeeld en je ziet de scroll, om verder te gaan en te verzenden moet je weer terug naar Bewerken.

Natuurlijk kun je een scroll ook toepassen op de briefpapiertjes die je met de briefpapier wizard hebt gemaakt, zoals in de eerdere handleiding, als je die helemaal gevolgd hebt en geleerd hebt om met kladblok wijzigingen aan te brengen, dan kun je het script ook helemaal onder aan het briefpapier net boven </body> plakken, open daarvoor eerst het scroll script in kladblok, selecteer alles, klik rechts en kopieer het, daarna plak je het op de gewenste plek in het briefpapier.

Bovenstaande kopieer truc kan je natuurlijk ook toepassen op elke mail waarvan je de achtergrond wilt laten scrollen, als je de mail bewerkt in OE klik op het tabblad bron en plak het script weer helemaal onderaan net voor </body> zorg er dan wel voor dat je achtergrond dan de juiste breedte heeft anders moet je toch zoals hier boven eerst een briefpapier met de wizard maken zodat je het plaatje op de juiste plek kan zetten (kan ook wel met <style> maar dat voert hier te ver).

Misschien wel de handigste manier is om er een "handtekening" van te maken, dat gaat zo; ga in OE naar Extra en Opties, klik op het tabblad Handtekeningen, klik op Nieuw en dan meteen op Handtekening #... daarna op Naam wijzigen en noem het Scroll, klik daarna helemaal beneden op het rondje van Bestand en rechts daarvan op Bladeren, zet dan helemaal onderop het Bestandstype op HTML bestanden (*.htm *.html), blader naar de map waarin het scroll script zich bevindt (zie boven) en dubbel klik er op, klik nu op toepassen en OK, je scroll-handtekening is klaar voor gebruik, zet de cursor aan het eind van je mail, ga naar Invoegen en kies voor Handtekening, heb je meer handtekeningen dan kies je voor scroll.

Klik hier voor iets meer uitleg een over het gebruik van scrollende en andere bijzondere briefpapiertjes.

Moeilijk ? lijkt maar zo, probeer het maar eens, succes !

Lukte het niet of begrijp je mijn uitleg ergens niet; en vertel me wat je niet begrijpt zodat ik dat wellicht beter kan uitleggen en de handleiding kan aanpassen, ik zou dat zeer op prijsstellen, ook zou ik het leuk vinden om eens een door jou, met behulp van deze handleiding gemaakt briefpapiertje te ontvangen.

Outlook Express 6 en/of  Windows XP: Als het briefpapier niet werkt; Mogelijke oplossing; Outlook Express / "Extra" / "Opties" / "Beveiliging"  en Selecteer  "Internet-zone".

Om het nog makkelijker te maken heb ik zelf wat achtergronden beschikbaar, de meeste zijn 1024 pt breed en dus beslaan ze meestal de volle breedte van je beeld, erg makkelijk dus en prima te gebruiken als scroll.

 

~          Achtergronden om zelf briefpapier te maken # klik hier ~